Leesclub

De taak van de NS Publieksprijs Leesclub

Als lid van de NS Publieksprijs Leesclub (voorheen Kernjury) ben jij ambassadeur van de NS Publieksprijs 2018. In plaats van individueel, ga je vanaf nu als Leesteam de uitdaging aan om zoveel mogelijk stemmen te werven. De NS Publiekprijs Leesclub bestaat uit 10 teams van 10 mensen, er zijn 100 Leesclubleden in totaal. De leden van de NS Publieksprijs Leesclub zijn ambassadeur van de NS Publieksprijs en het lezen: ieder lid wordt gevraagd om mensen binnen zijn of haar netwerk te enthousiasmeren en voor de NS Publieksprijs te stemmen. Het Leesteam dat de meeste lezers weet te mobiliseren wordt gekroond tot Leesambassadeur en alle leden mogen een jaar lang iedere maand een boek (tot € 20,-) naar keuze uitzoeken in een nader te bepalen boekhandel.

Samenstelling Leesclub

De NS Publiekprijs Leesclub bestaat uit 10 teams van 10 mensen. De 100 Leesclubleden vormen samen een afspiegeling van het Nederlandse lezerspubliek. De leden van de Leesclub  ontvangen de zes genomineerde boeken om te lezen. Zij brengen hun stem uit op een van de zes boeken of een boek naar keuze.

Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder, woonachtig in Nederland, kan zich kandidaat stellen voor de Leesclub. 

Aanmeldperiode voorbij

Je kunt je niet meer aanmelden voor de Leesclub van 2018. De aanmeldperiode voor 2018 startte op vrijdag 7 september en liep tot en met zondag 23 september 2018.