NS Publieksprijs

Dit is de winnaar

De Camino van Anya Niewierra

FAQ

Veelgestelde vragen

Wanneer kan er weer gestemd worden?
De zes genomineerden titels worden op 11 oktober in de uitzending van EenVandaag bekendgemaakt. Vanaf dan kan er gestemd worden. Stemmen kan tot en met woensdag 8 november 17.00 uur. De winnaar wordt diezelfde avond in de uitzending van EenVandaag bekendgemaakt.

Hoe zijn de genomineerde boeken gekozen?
De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (juli 2022 t/m juli 2023). Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar vrije keuze. De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal en mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie of verhalende non-fictie. Instructieboeken/how-to-boeken en zelfhulpboeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,75.

Wanneer wordt een stem geteld? 
Een stem is verbonden aan een e-mailadres. Als je hebt gestemd ontvang je een e-mail op dit unieke adres. Pas na bevestiging van deze stem via deze e-mail wordt de stem geregistreerd. 

Tijdens het stemmen krijg ik de volgende melding: Er is al eerder met dit e-mailadres gestemd. Hoe kan dit? 
Elk e-mailadres kan één keer gebruikt worden om te stemmen. 

Ik heb gestemd maar krijg geen e-mail om mijn  stem te bevestigen.  
Wegens drukte tijdens het stemmen kan het zijn dat het even duurt voor je deze bevestigingse-mail ontvangt. Ook kan hij in je spambox terechtgekomen zijn. Als je na 2 uur nog geen e-mail hebt ontvangen neem dan contact op met nspublieksprijs@cpnb.nl. 

Hoe gaan jullie met privacy en mijn persoonsgegevens om? 
Privacy vinden we heel belangrijk. Tijdens het stemmen wordt om een aantal persoonlijke gegevens gevraagd, waaronder je e-mailadres. Dit hebben we nodig om zeker te weten dat jij stemt op jouw boek van het jaar. Jouw gegevens worden nooit zonder jouw toestemming gedeeld met derden. De informatie die je achterlaat wordt uitsluitend gebruikt voor NS Publieksprijs gerelateerde doeleinden. Meer informatie over wat we met je gegevens doen en hoe lang we dit bewaren vind je in ons reglement.