FAQ

NS Publieksprijs Leesclub

Wat is de NS Publieksprijs Leesclub?

100 Nederlandse lezers, verdeeld over 10 Leesclubs werven stemmen voor de NS Publieksprijs.

Wanneer kan ik me aanmelden voor de Leesclub van 2019?

Je kunt je niet meer aanmelden voor de Leesclubs van 2019. Wil je volgend jaar meedoen? Meld je dan aan voor de NS Publieksprijs nieuwsbrief en ontvang een uitnodiging als de inschrijving voor de Leesclubs 2020 start. 

Stemmen

Wanneer is de stemperiode van de NS Publieksprijs 2018?

De stemperiode van 2019 vindt plaats van woensdagavond 23 oktober tot en met woensdagavond 20 november. De Leesclub moet gestemd hebben voor maandag 18 november. Papieren stemformulieren moeten ook ontvangen zijn voor maandag 18 november.

Tijdens het stemmen krijg ik de volgende melding: Er is al eerder van dit IP-adres gestemd. Ik heb zelf nog niet gestemd, hoe kan dat?

Een IP-adres is het unieke nummer van uw internetaansluiting. Het kan dus zo zijn dat er al eerder vanaf je computer, of vanaf een computer in je netwerk is gestemd. Probeer het vanaf een andere locatie nog eens.

Hoe zijn de genomineerde boeken gekozen?

De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (juni 2018 t/m juni 2019). Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar vrije keuze. De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal en mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) - instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,50.

Waarom is de leeftijdsgrens 18 jaar?

De genomineerde boeken zijn voor volwassenen geschreven. 

Er wordt bij het stemmen gevraagd om mijn gegevens, wat gaat daarmee gebeuren?

De persoonlijke gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt in relatie tot de NS Publieksprijs, behalve als de stemmer toestemming geeft voor het opnemen van zijn gegevens in het adressenbestand van Stichting CPNB.

Kan ik stemmen vanuit het buitenland?

Ja. Echter alleen ingezetenen van Nederland kunnen meedingen naar de prijzen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de gegevens van de prijswinnaars gecontroleerd moeten kunnen worden.