NS Publieksprijs

NS Publieksprijs gestopt

Over de NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich officieel Boek van het Jaar noemen. De genomineerden worden op woensdag 19 oktober 2022 bekend gemaakt in de uitzending van EenVandaag op NPO1. Vanaf dat moment kan er gestemd worden, tot en met woensdagavond 16 november 2022. Tijdens deze periode vertellen de auteurs van de genomineerde boeken over hun boek bij Tijd voor Max op NPO1. Het winnende boek wordt op woensdagavond 16 november 2022 direct na het sluiten van de stembus bekendgemaakt in EenVandaag.

Nominaties

De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli). De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) - instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,75. Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar keuze dat aan dezelfde criteria voldoet.

Winnaar

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt. De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman, een jaar lang gratis reizen met de NS Business-Card 1e Klas en exposure via de schermen in de treinen van NS. Het boek ontvangt de titel Boek van het Jaar. Bekijk alle winnaars en genomineerde boeken vanaf 1987 in onze Eregalerij.

Onder de stemmers verloten we een 1e, 2e en 3e prijs:

1e prijs: een jaar lang gratis reizen met het NS Dal Vrij 1e klas abonnement én een jaar lang, maandelijks een boek uitkiezen ter waarde van €25,- in een Nederlandse Boekhandel.

2e prijs: 15 keer een Boekenbon ter waarde van 50,-

3e prijs: 25 keer een Boekenbon ter waarde van 25,-

Genieten van een boek doe je in de trein

Reizen met de trein is tijd voor jezelf. Het geeft een moment van ontspanning, een moment voor jezelf. Tijd om te verdwijnen in een goed boek bijvoorbeeld. Want in de trein kun je je reistijd invullen zoals jij wilt.

Op zoek naar inspiratie over lezen? Ga naar www.ns.nl/lezen-luisteren voor de leukste leestips.